vrijdag 1 maart 2013

Kaart Curaçao en Willemstad - Nederlandse Antillen

Kaart Curaçao: CIA
Curaçao is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland ligt in de Caribische Zee en telt 142,180 inwoners (2010). De hoofdstad is Willemstad en de officiële talen zijn Nederlands en Papiaments.

Tot 10 oktober 2010 was Curaçao een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen.

Curaçao is het middelste van de Benedenwindse Eilanden. De twee andere eilanden die tot de Benedenwindse Eilanden behoren zijn Aruba en Bonaire.

Curaçao bestaat voor het grootste deel uit een opgeheven kalkplateau met en golvend oppervlak. Het hoogste punt van het eiland is met 372 meter hoogte de Sint-Christoffelberg.

De noordkust van het eiland is steil. De zuidkust is sterk versneden door veel baaien en ondiepe inhammen. De belangrijkste binnenbaai is het Schottegat.

Curaçao heeft geen permanente riviertjes. het eiland heeft wel beddingen die zich alleen vullen na een bui. Het gebrek aan water wordt opgelost door zeewater te destilleren.

Klimaat
Curaçao kent een semi-aride tropisch klimaat. Het klimaat wordt gematigd door de noordoostpassaat.

Steden Curaçao
De hoofdstad Willemstad beslaat ongeveer een derde van het hele eiland Curaçao.

Een aantal ander plaatsen zijn Westpunt, Barber, Soto, Sint Willibrordus, Sint-Michiel (Boca Sami), Grote Berg, Tera Corá, Lagun.

Defensie
Nederland is verantwoordelijk voor de defensietaken in het Nederlandse deel van het Caribisch Gebied.

De Koninklijke Marine levert daarvoor onder meer een zogenoemd stationsschip. Op de onderstaande foto vaart de Hr. Ms. Friesland in februari 2013 de haven van de hoofdstad Willemstad van Curaçao binnen.

Hr. Ms. Friesland loopt haven Willemstad van Curaçao binnen: foto ministerie van Defensie